Υπηρεσίες Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας

Γονεϊκότητα & Θηλασμός

Η μαιευτική φροντίδα δεν σταματά στη γέννα! Ο ερχομός ενός παιδιού στη ζωή μας φέρνει σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητα και τα συναισθήματά μας. Το σώμα βιώνει μεγάλες αλλαγές και οι απαιτήσεις του νέου γονεϊκού ρόλου είναι πολλές. Για αυτό και η υποστήριξη στην περίοδο της λοχείας είναι υποτιμημένη και ταυτόχρονα απαραίτητη. Στόχος του Midwives For All είναι η ενδυνάμωση και η ενημέρωση του νέου γονέα και της οικογένειας ώστε να προσαρμοστεί και να φροντίσει τόσο τη νέα μητέρα αλλά και το νέο μέλος.

Επισκέψεις στο μαιευτήριο

Οι μαίες του Midwives for All σας επισκεπτόμαστε όσο ακόμα βρίσκεστε στο μαιευτήριο, αμέσως μετά τη γέννα. Είμαστε κοντά σας για τις πρώτες απορίες σας ως νέα μητέρα, για την διασφάλιση της καλής υγείας του σώματος και την αποκατάσταση του πυελικού εδάφους μετά τον τοκετό. Παρέχουμε συμβουλές για τη σίτιση και τη φροντίδα του παιδιού σας, και αντιμετωπίζουμε μαζί τυχόν προβλήματα στο θηλασμό. Η ομάδα μας περιλαμβάνει συμβούλους θηλασμού που, σε περίπτωση που χρειαστεί να αποχωριστείτε το μωρό σας, μπορεί να σας υποστηρίξει να διασφαλίσετε το θηλασμό και να ενημερωθείτε για τους εναλλακτικούς τρόπους σίτισης.

Είμαστε κοντά σας εντός 24 ωρών και η διάρκεια της συμβουλευτικής συνεδρίας είναι 2 ώρες.

Επισκέψεις κατ’ οίκον

Οι μαίες του Midwives For All σας επισκεπτόμαστε στο χώρο σας. Παρέχουμε εξατομικευμένη φροντίδα με ολιστική προσέγγιση για όλη την οικογένεια. Αξιολόγηση της αποκατάστασης του σώματος της νέας μητέρας, συμβουλευτική για το θηλασμό αλλά και για εναλλακτικούς τρόπους σίτισης, οδηγίες για τη φροντίδα του μωρού σας, καθώς και επίλυση αποριών, είναι λίγα από αυτά που μπορούμε να συζητήσουμε στην άνεση του σπιτιού σας.

Είμαστε κοντά σας εντός 24 ωρών και η διάρκεια της συμβουλευτικής συνεδρίας είναι 2 ώρες.

Θηλασμός και βρεφική φροντίδα

Πώς θα θηλάσω; Κάθε πόσες ώρες; Έχω αρκετό γάλα; Πώς να πλύνω το μωρό μου; Πότε καταλαβαίνω ότι έχει χορτάσει; Γιατί δεν κοιμάται; Μήπως θα το κακομάθω στην αγκαλιά;
Αυτές και άλλες πολλές ερωτήσεις έχει ένας νέος γονέας!
Η ομάδα μας περιλαμβάνει συμβούλους θηλασμού και σας υποστηρίζει με σεβασμό στις επιλογές σας, παρέχοντας επιστημονικά τεκμηριωμένες συμβουλές και τα κατάλληλα εργαλεία για να ανταπεξέλθετε στις νέες απαιτήσεις. Η φροντίδα μας είναι εξατομικευμένη και trauma-informed.

Μασάζ Λοχείας

Το μασάζ λοχείας συνδυάζει δυτικές και ανατολίτικες σωματικές πρακτικές. Η πρώτη συνεδρία μπορεί να γίνει στις 6 εβδομάδες μετά τη γέννα. Στόχος του μασάζ είναι:

  • Η ξεκούραση της νέας μητέρας
  • Η ανακούφιση από τυχόν τραυματισμούς ή πόνους της γέννας
  • Η υποστήριξη του θηλασμού
  • Η δημιουργία χώρου για τα συναισθήματα της λοχείας
  • Η αξιολόγηση του πυελικού εδάφους μετά την εγκυμοσύνη και τον τοκετό
  • Το «κλείσιμο» του σώματος μετά τη γέννα με τη χρήση πανιών και αρωματοθεραπείας

Το μασάζ λοχείας διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά και γίνεται από τη μαία της ομάδας μας Μαλαμώ Κορμπέτη. Γίνεται στο πάτωμα σε στρώμα σιάτσου. Οι τεχνικές περιλαμβάνουν μυϊκή μάλαξη με λάδι, δακτυλοπιέσεις και σημεία σιάτσου, κινητοποίηση πυελικού εδάφους και άκρων, χρήση πανιού ρεμπόζο και αρωματοθεραπεία.

Skip to content