Υπηρεσίες Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας

Μαλαμώ Κορμπέτη

Είμαι ανεξάρτητη μαία, ιδρυτικό μέλος της μαιευτικής ομάδας Midwives for All, και συνεργάτιδα του μαιευτικού κέντρου maiamou. 

Βιογραφικά στοιχεία

Η διαδρομή μου στη μαιευτική ξεκινά στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου συνόδευα γυναίκες σε κέντρα τοκετού ως birth partner και κάνοντας μασάζ εγκύων. Στην Σκωτία τότε σπούδαζα Βιολογία  (BSc) στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, με έμφαση στην προστασία και διατήρηση των άγριων ζώων. Ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου στα Νομικά Περιβάλλοντος (LLM) στο Πανεπιστήμιο του Νιουκαστλ.

Το πάθος μου για τη φύση και τους μηχανισμούς της τελικά με οδήγησε το 2014 να γίνω μαία σπουδάζοντας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Τα επόμενα χρόνια επιβεβαιώθηκε η πεποίθησή μου ότι ο σεβασμός πρέπει να αποτελεί πρωτεύον χαρακτηριστικό στις μαιευτικές και γυναικολογικές υπηρεσίες σήμερα. 

Με το δεδομένο ότι η Ελλάδα έχει πολύ υψηλά επίπεδα αναίτιων καισαρικών τομών, παρεμβατικού τοκετού, αλλά και υπερβολική χορήγηση συνθετικών σκευασμάτων σε γυναικολογικές παθήσεις, θέτω ως προτεραιότητα την στενή ατομική παρακολούθηση και παρατήρηση και την αποφυγή μη τεκμηριωμένων πρακτικών. Εστιάζω στην αναζήτηση των αιτιών πίσω από οποιαδήποτε παθολογία.  Αγαπώ τον τοκετό στο σπίτι.

Το 2018 εκπαιδεύτηκα στο Chicago Women Health Centre των ΗΠΑ σε ζητήματα σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας, με έμφαση στις ανάγκες της λεσβιακής και τρανς κοινότητας.

Ειδικεύομαι στη μάλαξη εγκύων και λεχώνων, με πιστοποίηση στο σύστημα Wellmother της Suzanne Yates, αλλά και την προσέγγιση Spinning Babies.

Είμαι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ανεξάρτητων Μαιών Ελλάδας και μέλος του Συλλόγου Μαιών Αθηνών. Έχω τρία παιδιά και ζω στο κέντρο της Αθήνας.

Skip to content